La Boutique

New York, NY | 2,300 sq ft. | 2007

Services: Architecture
Surface Design

The new offices of the Paris based digital photo retouching studio B'Pong were designed to help launch their presence in New York City. The entry space and central conference area are wrapped in stacked homasote, to create a sense of mass and weight, a counterpoint to the light coming from skylights above. The workspace beyond is accessed through a door in the mass and reveals glowing workstations. These are encased in corrugated resin and perforated metal screen, creating a moiré effect around the desks. The design is a study in contrasts and is a response to the work of the retouchers, who work in darkness at the micro-pixel level. It is a manipulation of lightness versus mass with the addition of minute textural moments that create differences both subtle and large.

x